Veselīgais sautējums

Atpakaļ pie visām receptēm

Pēc bagātīgiem svētku mielastiem uztura konsultante, fitnesa trenere Rijniece Ineta piedāvā gardu un sabalansētu mazkaloriju (100 g = 83,2 Kcal) maltīti. Ēd gudri!

40 min.    4 pers.    vidēji

 

SASTĀVDAĻAS:
Sautējumam
:
1 paciņa (90 g) GUDRIE GRAUDI MIX Nr. 3
400 g vistas fileja
1 vidēji liels sīpols
1 brokolis vai cits dārzenis
2 x 400 g saldēti dārzeņi  “Mexico” maisījums
30 g sarkanā karija pastas
250 ml light kokosriekstu piens (8%)
50 g kuskuss
5 g extra virgin olīveļļa
Garšvielas pēc ieskatiem (piemēram, kurkuma, karijs, asā paprika un sāls)

Vistas filejas marinādei
Adžika
Sinepes
Nedaudz etiķis
Sāls pēc garšas

PAGATAVOŠANA:
1.Vistas fileju sagriež gabaliņos un iemarinē garšvielās.
2. Sagriež sīpolu, liek uzkarsētā pannā un apcep. Pievieno vistas filejas gabaliņus, maisot apcep.
3. Apceptajai vistai pievieno 2 pakas saldētos dārzeņus, karija pastu, kurkumu, sāli, kokosriekstu pienu. Uzliek pannai vāku un sautē visu uz vidējas uguns vēl aptuveni 7 minūtes.
4. Katliņā uzvāra 1l ūdens. Verdošā ūdenī liek 1 Gudro Graudu paciņu un vāra 12 minūtes. Noņem no uguns un ļauj graudiem 3 minūtes ūdenī uzbriest. Graudus izņem un notecina lieko ūdeni.
5. Pannā ar gaļu un dārzeņiem pieber 50 g pilngraudu kuskusu, samaisa un pasautē vēl minūtes 5.
6. Kad kuskuss gatavs, pievieno pannā gatavo grūbu maisījumu GUDRIE GRAUDI Visu samaisa, ļauj nedaudz pasautēties un ņem nost no uguns.

Labu apetīti!