VISTAS FILEJA APELSĪNU MĒRCĒ

Atpakaļ pie visām receptēm

Atsvaidzini recepšu krājumus un pagatavo šo īpaši sulīgo vistas fileju sātīgām un ātri pagatavojamām vakariņām. 🤩

 20 min.    4 pers.    viegli

SASTĀVDAĻAS:

2 paciņas (2x90g) Gudrie Graudi MIX nr. 3;
3-4 vistas filejas;
1 apelsīns;
1 burkāns;
1 sīpols;
200ml saldais krējums 10%;
200ml vistas buljons;
10g sviests;
3 ķiploka daiviņas;
1 ēd.k. graudu sinepes;
1 ēd.k. milti;
pētersīļi;
sāls, pipari pēc garšas.

PAGATAVOŠANA:

  1. Pannā izkausē sviestu un apcep tajā vistas filejas no abām pusēm. Vistas filejas pārliek uz šķīvīša un tajā pašā pannā apcep sīpolus un burkānus, kuri sagriezti mazos kubiņos, pievieno sakapātu ķiploku.
  2. Pievieno novārītu Gudrie Graudi maisījumu un vistu, cep vēl 5 min. Pievieno vistas buljonu, rīvētu apelsīna miziņu, un svaigi spiestu apelsīna sulu.
  3. Visu gatavo uz nelielas uguns apmēram 15 min. Beigās pievieno miltu maisījumu, sasmalcinātus pētersīļus, sāli un piparus.

Labu apetīti!