Jaunākajā TV3 raidījuma “Izgaršo Latvija” epizodē aktieris Kristaps Rasims, šefpavārs Normunds Baranovskis un OtankiMill.eu produktu kvalitātes vadītāja Līga Lagzdiņa kopīgi pagatavos debešķīgi gardu paelju Gudrie Graudi pērļu grūbu maisījumu, sakņaugiem un tīģergarnelēm, tomātu šampanieša mērcē

Skaties jaunāko TV3 raidījuma Izgaršo Latviju epizodi. https://tv3play.skaties.lv/…/serija-10,episode-3402348

40 min.    4 pers.    sarežģīti

 

SASTĀVDAĻAS:
4 paciņas (90 g) Gudrie Graudi MIX Nr. 3
1 burkāns
1 pastinaks
1/5 selerijas sakne
2 ēdamkarotes Gī sviests
200 ml Brut šampanietis
250 ml tomātu mērce
400 ml buljons
400 g garneles
2 saujas zaļumi
1 sauja rīvēts cietais siers
2 ēdamkarotes krēmsiers

Vistas marinādei:
400 g vistas fileja
2 ēdamkarotes jogurts bez garšas
2 ēdamkarotes BBQ Garšvielas (Selection by Rimi) malta
3 daivas sakapāts ķiploks

PAGATAVOŠANA:
1. Vistas fileju sagriež kubiņos un iemarinē paštaisītā jogurta, BBQ garšvielu un ķiploku marinādē.
2. Saknes sagriež mazos kubiņos. Ieber dziļā katlā un apcep kopā ar vistas fileju Gī sviestā.
3. Sakņaugiem un vistai pievieno šampanieti un novāra.
4. Pievieno mērci un buljonu. Pavāra 2 minūtes.
5. Atgriež un pievieno 4 paciņas Gudrie Graudi maisījumus un vāra uz nelielas uguns 10 minūtes.
6. Pievieno garneles un pusi zaļumu. Vāra vēl 5 minūtes.
7. Piejauc abus sierus, zaļumus un viegli samaisa.
8. Uzliek vāku, ļauj visam ievilkties pāris minūtes un pasniedz.

Labu apetīti!