Svētk sajūtu var radīt arī gatavojot ēdienu. Lai mielasts izdotos kā restorānā, nav jābūt šefpavāram, pietiek vien sekot instrukcijām un gatavot ar mīlestību. Nobaudi viegli pagatavojamu vistas cepeti ar uzturvērtībām bagāto GUDRIE GRAUDI pērļu grūbu maisījumu!
Ēdiena pagatavošanas laiks 1 stunda un 10 minūtes.
SASTĀVDAĻAS:
– 2 paciņas (180g) GUDRIE GRAUDI MIX Nr. 2 (pērļu grūbas, bulgurs, zaļās lēcas),
– 1 kg veselas vistas,
– vesels citrons, sagriezts šķēlītēs,
– pāris rozmarīna zariņi,
– 2 ēdamkarotes olīveļļas,
– 15g sviests istabas temperatūrā,
– kalē kāposts dekorēšanai,
– sāls un pipari pēc garšas.
Ēdiena pagatavošanas laiks 1 stunda un 10 minūtes.
SASTĀVDAĻAS:
– 2 paciņas (180g) GUDRIE GRAUDI MIX Nr. 2 (pērļu grūbas, bulgurs, zaļās lēcas),
– 1 kg veselas vistas,
– vesels citrons, sagriezts šķēlītēs,
– pāris rozmarīna zariņi,
– 2 ēdamkarotes olīveļļas,
– 15g sviests istabas temperatūrā,
– kalē kāposts dekorēšanai,
– sāls un pipari pēc garšas.
PAGATAVOŠANA:
1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 240oC.
2. Vistu apslaksta ar olīveļļu un bagātīgi apkaisa ar sāli un svaigi maltiem pipariem. Sviesta gabaliņu liek pašā vistas augšpusē.
3. Cepamo pannu liek cepeškrāsnī un cepeškrāsns temperatūru pazemina līdz 200oC. Vistu cep 40-45 minūtes, pāris reizes aplaistot to ar notecējušajiem taukiem, lai tā izceptos zeltaina.
4. Lai pārbaudītu, vai vista gatava, tās kājā iedur iesmiņu – ja no durtās vietas tek dzidras sulas, tad vista gatava. Ja tā ir viegli rozā, vistu cep vēl 5-10 minūtes.
5. Kad vista gatava, to ņem laukā no cepeškrāsns, liek lielā šķīvī kopā ar citroniem, kalē kāpostu un rozmarīnu.
6. Pasniedz ar GUDRIE GRAUDI maisījumu.
Labu apetīti!