Ķirbis ir viena brīnišķīga oga, ko mēs varam ēst gan svaigu, gan ceptu, gan sāļu, gan saldu, izspiest no ķirbja sulu un pat iegūt vērtīgas sēklas. Ķirbis ir diezgan universāls produkts un to var iekļaut ļoti daudzu ēdienu sastāvā, padarot tos ar uzturvielām vēl bagātākus. Jūsu kulinārijas iedvesmai piedāvājam pildītu ķirbi ar dārzeņiem, tītara fileju un GUDRIE GRAUDI.
SASTĀVDAĻAS:
1 paciņa GUDRIE GRAUDI MIX NR. 1,
2180 g ķirbis (jau attīrīts no sēklām),
1 paprika,
1 burkāns,
1 sīpols,
30 g ķiploki,
1 neliela selerijas sakne (nomizota),
1 neliels kālis (nomizots),
400 g tītara fileja,
80 g siers “Dorblu” (zilais pelējuma siers, vai jebkurš cits trekns, labi kūstošs siers),
10+10 g extra virgin olīveļļa,
30 g sviests.
PAGATAVOŠANA:
1. Ķirbim nogriež cepurīti. Izkausē 30 g sviesta. Tam pievieno 30 g izspiesta ķiploka un sajauc. Ar šo masu ieziež ķirbi no iekšpuses.
2. Tītara fileju un sīpolu sagriež mazos gabaliņos un liek pannā, kura sakarsēta ar 10 g eļļas un apcep.
3. Uzvāra 1 litru ūdens, kurā liek vienu paciņu GUDRIE GRAUDI un vāra 12 minūtes. Izņem, atbrīvo graudus no maisiņa. Atdzesē.
4. Seleriju, kāli, burkānu nomizo un sagriež mazos gabaliņos. Papriku pārgiež, iztīra sēklotni un arī sagriež mazos gabaliņos.
5. Seleriju, kāli un burkānus liek pannā, kurā sakarsēti 10 g eļļas un apcep, pievienojot sāli un garšvielas.
6. Sarīvē sieru “Dorblu”.
7. Vienā bļodā liek apcepto gaļu ar sīpoliem, apceptos dārzeņus (visu atdzesētu) un pievieno sarīvētu sieru un GUDRIE GRAUDI. Visu samaisa un pilda ķirbī.
8. Pildīto ķirbi liek cepamtraukā un liek līdz 180 uzkarsētā krāsnī un cep ~ 1h 45 min līdz – 2h. Atkarīgs no plīts. Gatavs būs tad, kad iedurot ar nazīti ķirbim augšpusē – tas būs mīksts.
Labu apetīti novēl GUDRIE GRAUDI komanda un receptes autore uztura konsultante, fitnesa trenere Rijniece Ineta.