Pildītā paprika

Atpakaļ pie visām receptēm
Tuvojoties svētkiem nobaudiet pildītu  papriku ar GUDRIE GRAUDI pērļu grūbu maisījumu. Šī uzturvērtībām bagātā svētku recepte ir viegli pagatavojama un garda  maltīte ar nelielu kaloriju daudzumu. Pēc izvēles variet recepti papildināt ar gaļu, tofu vai citām iecienītām sastāvdaļām.
Paprika satur virkni ar uzturā nepieciešamiem vitamīniem A pro-vitamīnu,B1, B3, B5, B6, B9, K1, E. Tāpat šis dārzenis ir bagāts arī ar citām vērtīgām vielām: kāliju, fosforu, magniju, cinku un kalciju.

SASTĀVDAĻAS:
– 2 paciņas (180g) GUDRIE GRAUDI MIX Nr. 2 (pērļu grūbas, bulgurs, zaļās lēcas,
– 4 paprikas,
– 1 sarkanais sīpols,
– 1 paciņa fetas siers,
– 1 tomāts
– 1 gurķis,
– melnās olīvas,
– zaļumi,
– ķiploks,
– olīveļļa,
– sāls, pipari un garšvielas pēc izvēles.

PAGATAVOŠANA:
1. GUDRIE GRAUDI maisījumu ieber verdošā ūdenī un vāra 12 min. Noņem no uguns un ļauj nedaudz pastāvēt.
2. Pārgriež papriku uz pusēm, GUDRIE GRAUDI maisījumu sajauc ar fetas sieru un garšvielām, pārlej nedaudz olīveļļas un liek cepeškrāsnī 220 °C grādos uz 40 minūtēm.
3. Sagriež gurķi, tomātu, papriku, sīpolu, olīvas un fetas sieru lielos gabalos, sajauc ar olīveļļu un garšvielām, pievieno sāli un piparus.
Labu apetīti!