Krāsojot Lieldienu olas un apdāvinoties ar tām, var iekrist pamatīgā azartā. Kur likt pēc tam visas pāri palikušās vārītās olas, kad Lieldienas beigušās un tās vairs nav jāēd ar sāli, kā to pieprasa tradīcija? Labā ziņa ir tāda, ka vārītas olas var diezgan ilgi uzglabāt un pagatavot dažādos ēdienos.
SASTĀVDAĻAS:
90 g (1 paciņa) GUDRIE GRAUDI MIX NR. 2,
2 olas,
3 marinēti gurķi,
1 vārīta biete,
1 sarkanais sīpols,
50 g skābā krējuma,
Sāls, pipari, garšvielas pēc saviem ieskatiem.
PAGATAVOŠANA:
1.Katlā lej 1 l ūdens un uzvāra. Liek gardā maisījuma GUDRIE GRAUDI paciņu verdošā ūdenī un vāra 12 minūtes. Noņem no uguns un ļauj nedaudz pastāvēt. Izņem paciņu un notecina ūdeni.
2. Ņem olu kaujās iegūtās Lieldienu olas un sasmalcina.
3. Kubiņos sagriež marinētos gurķus, bietes, sarkano sīpolu.
4. Pievieno krējumu, garšvielas un samaisa visu kopā.
5. Dekorē ar mikro zaļumiem.
Labu apetīti!