Ar krāšņajām rudens ogām – ķirbjiem oktobra noslēgumā var gan spokoties, gan gardas maltītes pagatavot.
Zupas pamatā ir riekstu ķirbis, burkāni, tomāti un seleriju kāti.

Ēdiena pagatavošanas laiks 30 minūtes.

SASTĀVDAĻAS:

1 paciņa (90 g) GUDRIE GRAUDI MIX Nr. 3 (pērļu grūbas, sarkanās lēcas, sarkanā kvinoja),
1 tomāts,
2 seleriju kāti,
100 g kausētais siers,
500 g riekstu ķirbis,
100 g burkāni,
100 g kausētais siers,
eļļa vai sviests,
ķirbju sēklas,
sāls, pipari.

PAGATAVOŠANA:

1. GUDRIE GRAUDI maisījumu ieber verdošā ūdenī un vāra 12 min. Noņem no uguns un ļauj nedaudz pastāvēt.
2. Seleriju kātus sagriež un liek vārīties līdz izveidojies buljons.
3. Ķirbi un burkānus nomizo, sagriež gabaliņos, liek vārīties buljonā.
4. Pannā sakarsē sviestu vai eļļu un apcep tomātu ar ķiplokiem un pārkaisa sāli, piparus. Pievieno katlā ar ķirbjiem un burkāniem.
5. Kad dārzeņi mīksti, sāk blendēt.
6. Pamazām pievieno kausēto sieru vai saldo krējumu pēc izvēles.
7. Servē šķīvī un pievieno GUDRIE GRAUDI maisījumu, pārkaisa ar ķirbju sēklām.
Labu apetīti!