Pēc bagātīgiem svētku mielastiem ir vēlme atkal sevi dabūt formā? Uztura konsultante, fitnesa trenere Rijniece Ineta piedāvā gardu, mazkaloriju (100 g = 83,2 Kcal) un sabalansētu maltīti. Ēd gudri!
SASTĀVDAĻAS:
1 paciņa (90 g) GUDRIE GRAUDI MIX Nr. 3,
400 g vistas fileja,
1 paliels sīpols,
1 brokolis vai cits dārzenis,
2 x 400 g saldēti dārzeņi “Mexico” maisījums,
30 g sarkanā karija pasta,
250 ml light kokosriekstu piens (8%),
50 g kuskuss,
5 g extra virgin olīveļļa.
Kurkuma, karijs, asā paprika, sāls.
Vistas filejas iemarinēšanai- adžika, sinepes, nedaudz etiķis, sāls pēc garšas.
PAGATAVOŠANA:
1.Vistas fileju sagriež gabaliņos un iemarinē garšvielās.
2. Sagriež sīpolu, liek uzkarsētā pannā un apcept. Pievieno vistas filejas gabaliņus, maisot apcep.
3. Pievieno 2 pakas saldētos dārzeņus, karija pastu, kurkumu, sāli, kokosriekstu pienu. Uzliek pannai vāku un sautē visu uz vidējas uguns vēl kādas 7 minūtes.
4. Uzliek katliņu ar ūdeni un uzvāra. Liek verdošā ūdenī 1 paciņu “Gudros graudus” un vāra 12 minūtes (pēc instrukcijas). Gatavos graudus izņem no ūdens, notecina un atbrīvo no maisiņa.
5. Pannā ar gaļu un dārzeņiem pieber 50 g pilngraudu kuskusu, samaisa un pasautē vēl minūtes 5.
6. Kad kuskuss gatavs, pievieno pannā arī gatavos GUDRIE GRAUDI. Visu samaisa, ļauj nedaudz pasautēties un ņem nost.
Labu apetīti!