VIDUSJŪRAS GAUMĒ

Atpakaļ pie visām receptēm

Baudi veselīgus salātus un gremdējies atmiņās par aizgājušo vasaru!  Vidusjūras salāti ar GUDRIE GRAUDI pērļu grūbu maisījumu ir viegli pagatavojami un uzturvielām bagāti.
Avokado satur līdz 30% vērtīgu augu eļļu, 1,5% olbaltumvielu, vitamīnus B1, B2, C, D, E, P, PP, K, A provitamīnu, daudz minerālvielu un mikroelementu – kāliju, kalciju, fosforu, magniju, kā arī maz cukura – tikai līdz 1,6%.

20 min.    2 pers.    viegli

 

SASTĀVDAĻAS:
1 paciņa (90 g) GUDRIE GRAUDI MIX Nr. 3
1 avokado
1/2 sarkanā sīpola
100 g olīvu
100 g fetas siera
50 g biešu
1 ēdamkarote olīveļļas
Buntīte salātlapu
Sāls, pipari un garšvielas pēc izvēles

PAGATAVOŠANA:
1. Katliņā uzvāra 1l ūdens. Verdošā ūdenī liek 1 Gudro Graudu paciņu un vāra 12 minūtes. Noņem no uguns un ļauj graudiem 3 minūtes ūdenī uzbriest. Graudus izņem un notecina lieko ūdeni, atdzesē.
2. Salātlapas saplūc gabaliņos, avokado un bietes sagriež kubiņos.
3. Dārzeņiem pievieno olīveļļu un visu sajauc kopā ar GUDRIE GRAUDI un olīvām.
4. Pasniedz ar kubiņos sagrieztu un pārkaisītu fetas sieru.

Labu apetīti!