SAUTĒJUMS AR PĒRĻU GRŪBĀM UN FORELI

Atpakaļ pie visām receptēm

Krēmīgi sulīgā foreles fileja ar saulē kaltētiem tomātiem, saujiņu spinātu debešķīgi gardajām pērļu grūbām – izklausās pēc restorāna cienīgas maltītes, tomēr šo gardo recepti vari pagatavot mājās vien 20 minūtēs! Gardo recepti sagatavoja Kristīne Reihmane – instagram @edam_majas

20 min.    3 pers.    vidēji

 

SASTĀVDAĻAS:

2 paciņas (2x90g) GUDRIE GRAUDI Mix no. 1
350g foreles filejas
5-6 gabaliņi saulē kaltētu tomātu
100g spinātu
150ml saldā krējuma
1 ēdamkarote svaigā siera vai krēmsiera
Citrons
Nedaudz sviesta 
Garšvielas, zaļumi

 

PAGATAVOŠANA:

1.Pērļu grūbas novāra, saskaņā ar pagatavošanas norādījumiem.
2. Foreles fileju sagriež vidēja izmēra gabaliņos, apkaisa ar garšvielām. Smalkāk sagriež arī saulē kaltētos tomātus. Spinātus noskalo.
3. Pannā uzkarsē eļļu un nedaudz sviesta, tad tajā liek apcepties foreli, cep 2-3 minūtes, tad pievieno saulē kaltētos tomātus un cep 1-2 minūtes, beigās pievieno spinātus, sautē, līdz spināti sakritušies. Pārlej ar saldo krējumu, iemaisa svaigo sieru, pievieno nedaudz citrona sulas, visu izmaisa un atstāj uz lēnas uguns cepties vēl aptuveni 5 minūtes. Pēc garšas pievieno garšvielas un zaļumus. Pašās beigās iemaisa izvārītās pērļu grūbas, pasautē vēl 2-3 minūtes. Atstāj nedaudz savilkties.
4. Pasniedzot papildina ar citrona šķēlītēm, svaigiem zaļumiem un salātiem.

 

Labu apetīti novēl Kristīne Reihmane (@edam_majas) un Gudrie Graudi komanda!