PILDĪTĀ PAPRIKA

Atpakaļ pie visām receptēm

Šī uzturvielām bagātā svētku recepte ir viegli pagatavojama un garda maltīte ar nelielu kaloriju daudzumu. Recepti var papildināt ar gaļu, tofu vai citām iecienītām sastāvdaļām.
Paprika satur virkni ar uzturā nepieciešamiem vitamīniem A pro-vitamīnu, B1, B3, B5, B6, B9, K1, E. Tāpat šis dārzenis ir bagāts arī ar citām vērtīgām vielām: kāliju, fosforu, magniju, cinku un kalciju.

60 min.    2 pers.    vidēji

 

SASTĀVDAĻAS:
Pildītajām paprikām:
2 paciņas (2×90 g) GUDRIE GRAUDI MIX Nr. 3
2 paprikas
½ paciņa fetas siers
Zaļumi

Salātiem:
1 paprika
1 gurķis
1 tomāts
1 sarkanais sīpols
Melnās olīvas
½  paciņa fetas siers
Ķiploks
Olīveļļa
Sāls, pipari un garšvielas pēc izvēles

PAGATAVOŠANA:
1. GUDRIE GRAUDI maisījumu ieber verdošā ūdenī un vāra 12 min. Noņem no uguns un ļauj pāris minūtes uzbriest.
2. Pārgriež papriku uz pusēm, GUDRIE GRAUDI maisījumu sajauc ar fetas sieru un garšvielām, pārlej nedaudz olīveļļas un liek cepeškrāsnī 220 °C grādos uz 40 minūtēm.
3. Sagriež papriku, gurķi, tomātu, sīpolu, olīvas un fetas sieru lielos gabalos, sajauc ar olīveļļu un garšvielām, pievieno sāli un piparus.

Labu apetīti!