Krāsojot Lieldienu olas un apdāvinoties ar tām, var iekrist pamatīgā azartā. Kur likt pēc tam visas pāri palikušās vārītās olas, kad Lieldienas beigušās un tās vairs nav jāēd ar sāli, kā to pieprasa tradīcija? Labā ziņa ir tāda, ka vārītas olas var diezgan ilgi uzglabāt un pagatavot dažādos ēdienos.
15 min.
2 pers.
viegli
SASTĀVDAĻAS:
90 g (1 paciņa) GUDRIE GRAUDI MIX NR. 2
2 olas
3 marinēti gurķi
1 vārīta biete
1 sarkanais sīpols
50 g skābā krējuma
Sāls, pipari, garšvielas pēc saviem ieskatiem
PAGATAVOŠANA:
1. Katliņā uzvāra 1l ūdens. Verdošā ūdenī liek 1 Gudro Graudu paciņu un vāra 12 minūtes. Noņem no uguns un ļauj graudiem 3 minūtes ūdenī uzbriest. Graudus izņem un notecina lieko ūdeni, atdzesē.
2. Ņem olu kaujās iegūtās Lieldienu olas un sagriež.
3. Kubiņos sagriež marinētos gurķus, bietes, sarkano sīpolu.
4. Pievieno krējumu, garšvielas un samaisa visu kopā.
5. Pasniedz ar pārkaisītiem mikro zaļumiem.
Labu apetīti!