Ar krāšņajām rudens ogām, ķirbjiem, oktobra noslēgumā var gan spokoties, gan gardas maltītes pagatavot. Zupas pamatā ir riekstu ķirbis, burkāni, tomāti un seleriju kāti. Ēdiena pagatavošanas laiks 30 minūtes.
30 min.
4 pers.
vidēji
SASTĀVDAĻAS:
1 paciņa (90 g) GUDRIE GRAUDI MIX Nr. 3
1 tomāts
2 seleriju kāti
100 g kausētais siers
500 g riekstu ķirbis
100 g burkāni
100 g kausētais siers
Eļļa vai sviests
Ķirbju sēklas
Sāls, pipari
PAGATAVOŠANA:
- GUDRIE GRAUDI maisījumu ieber verdošā ūdenī un vāra 12 min. Noņem no uguns un ļauj pāris minūtes uzbriest. Pēc tam notecina lieko ūdeni.
- Seleriju kātus sagriež un liek vārīties līdz izveidojies buljons.
- Ķirbi un burkānus nomizo, sagriež gabaliņos, liek vārīties buljonā.
- Pannā sakarsē sviestu vai eļļu un apcep tomātu ar ķiplokiem un pārkaisa sāli, piparus. Pievieno katlā ar ķirbjiem un burkāniem.
- Kad dārzeņi mīksti, sāk blendēt.
- Pamazām pievieno kausēto sieru vai saldo krējumu pēc izvēles.
- Servē šķīvī un pievieno GUDRIE GRAUDI maisījumu, pārkaisa ar ķirbju sēklām.
Labu apetīti!