Ar krāšņajām rudens ogām, ķirbjiem, oktobra noslēgumā var gan spokoties, gan gardas maltītes pagatavot. Zupas pamatā ir riekstu ķirbis, burkāni, tomāti un seleriju kāti. Ēdiena pagatavošanas laiks 30 minūtes.

30 min.    4 pers.    vidēji

 

SASTĀVDAĻAS:

1 paciņa (90 g) GUDRIE GRAUDI MIX Nr. 3
1 tomāts
2 seleriju kāti
100 g kausētais siers
500 g riekstu ķirbis
100 g burkāni
100 g kausētais siers
Eļļa vai sviests
Ķirbju sēklas
Sāls, pipari

PAGATAVOŠANA:

  1. GUDRIE GRAUDI maisījumu ieber verdošā ūdenī un vāra 12 min. Noņem no uguns un ļauj pāris minūtes uzbriest. Pēc tam notecina lieko ūdeni.
  2. Seleriju kātus sagriež un liek vārīties līdz izveidojies buljons.
  3. Ķirbi un burkānus nomizo, sagriež gabaliņos, liek vārīties buljonā.
  4. Pannā sakarsē sviestu vai eļļu un apcep tomātu ar ķiplokiem un pārkaisa sāli, piparus. Pievieno katlā ar ķirbjiem un burkāniem.
  5. Kad dārzeņi mīksti, sāk blendēt.
  6. Pamazām pievieno kausēto sieru vai saldo krējumu pēc izvēles.
  7. Servē šķīvī un pievieno GUDRIE GRAUDI maisījumu, pārkaisa ar ķirbju sēklām.

Labu apetīti!