Kad virtuvē satiekas dažādu tautu superprodukti un saimniece pievieno kripatiņu kulinārās maģijas, maltīte kļūst par svētkiem arī ikdienā.

50 min.    1 pers.    vidēji

 

SASTĀVDAĻAS:
90g (1 paciņa) Gudrie Graudi MIX NR. 3
100g lapu kāposti Kale
50g tahini mērce
1 vārīta biete
1 baklažāns
2 krāsainie burkāni
1 saldais kartupelis
3 saldēti falafeļi
Sāls, pipari, garšvielas pēc saviem ieskatiem

PAGATAVOŠANA:
1. Katliņā uzvāra 1l ūdens. Verdošā ūdenī liek 1 Gudro Graudu paciņu un vāra 12 minūtes. Noņem no uguns un ļauj graudiem 3 minūtes ūdenī uzbriest. Graudus izņem un notecina ūdeni.
2. Kamēr vārās graudi, kubiciņos sagriež burkānus, baklažānu, saldo kartupeli un bietes, kalē salātus saplūkā nelielos gabalos.
3. Kalē kopā ar sagrieztajiem dārzeņiem liek cepties cepeškrāsnī 180 grādos, līdz dārzeņi mīksti un lapas kraukšķīgas.
4. Pannā uzkarsē eļļu. Liek cepties falafelus līdz tie ir zeltaini brūni.
5. Uz šķīvja liek Gudros Graudus, izceptos dārzeņus ar kalē lapām un pievieno falefelus. Pievieno dažus pilienus tahini mērci.

Labu apetīti!