GRUBOTO AR SĒNĒM

Atpakaļ pie visām receptēm

Recepti piedāvā uztura konsultante, fitnesa trenere Ineta Rijniece. Izbaudiet maltīti, kas sniegs enerģiju visai dienai!

35 min.    4 pers.    vidēji

 

SASTĀVDAĻAS:
2 paciņas GUDRIE GRAUDI MIX Nr.2
500 g baravikas (var šampinjonus vai arī jebkuras citas sēnes)
200 g burkāni
100 g zaļie zirnīši (var saldētos)
1 sīpols
4-5 ķiploku daiviņas
160 g paprika
80 g zaļumi (lociņi, pētersīļi, dilles)
20 g eļļa
Garšaugu sāls, piecgraudu pipari, kaltēti zaļumi pēc vajadzības

PAGATAVOŠANA:
1. Sagriež sēnes un liek nedaudz ar eļļu iesmērētā pannā apcept/ izsautēt. Noliek malā.
2. Uzvāra ūdeni 1,5 litri un liek GUDRIE GRAUDI 2 paciņas. Vāra 12 minūtes. Pēc tam noņem, pievieno sāli un noliek uzbriest.
3. Sagriež papriku, burkānus, sīpolus, ķiplokus, zaļumus.
4. Graudiem notecina lieko ūdeni, ber bļodā.
5. Pannā lej ēdamkaroti eļļas (20 g), uzkarsē, ber sīpolus un ķiplokus. Apcep 1 minūti, pievieno burkānus un cep maisot, līdz burkāni kļūst gandrīz gatavi.
6. Burkāniem pievieno papriku, jau gatavās sēnes, visu samaisa un cep ~ 5 minūtes.
7. Pievieno GUDRIE GRAUDI, zaļos zirnīšus, zaļumus. Samaisa un pasautē vēl 5 minūtes.

Labu apetīti novēl GUDRIE GRAUDI komanda un receptes autore uztura konsultante, fitnesa trenere Rijniece Ineta.