Gaļas bumbiņas Itāļu gaumē

Atpakaļ pie visām receptēm

Kas gan var būt gardāks par pilnvērtīgiem un viegli pagatavojamiem ēdieniem? 🌾

 30 min.    4 pers.    vidēji


SASTĀVDAĻAS:

Gaļas bumbiņām:
500 g maltās gaļas,
100 g biezpiena,
40 g rīvēta cietā siera,
1 olas,
2 ēd.k. auzu miltu.

Mērcei:
500 g tomātu savā sulā,
saujiņu pētersīļu,
sāls,
pāris ķiploka daiviņu,
1 sīpola,
sausā bazilika vai oregano.

PAGATAVOŠANA:

1. Smalki sagriež sīpolus un sarīvē ķiplokus.
2. Sablendē tomātus, tiem pievienojot nedaudz balzamiko etiķi.
3. Izvēlēto GUDRIE GRAUDI maisījumu ieber verdošā ūdenī un vāra 12 min.
4. Uzkarsē pannā eļļu.
5. Sāk cept sasmalcinātos dārzeņus un zaļumus.
6. Kad apcepts, pievieno maltās gaļas masai un samaisa kopā ar pārējām gaļas bumbiņu sastāvdaļām.
7. Veido gaļas bumbiņas un apcep uz pannas.
8. Kad gaļa ir gatava, tai pievieno sablendēto tomātu mērci.
9. Turpina 10 minūtes sautēt uz pannas.
10. Pasniedz ar GUDRIE GRAUDI maisījumu un zaļumiem.

Labu apetīti!

Ar lielisko recepti dalījās Jolanta Jansone